Blogok

Mariann képe

Jörg tábor és társai

Már háromnegyed órája nyomtuk a részeg hernyó wazát. Konkrétan elegem volt (én ezért fizettem is...). Nem értettem miért is tekergünk itt a tatamin jobbra-balra. Mármint ok, hogy ukemunka gyakorlása de annak EHHEZ mi köze.

Aztán jött a magyarázat (és a megvilágosodás): ugyanez a mozgás ikkyoban, miért ilyen fontos a kapcsolat tartása és mellesleg nagyon jó bemelegítésnek. Azt hiszem ez volt leginkább jellemző az egész Jörg táborra: bemutatott gyakorlat, sok gyakorlás és utánna magyarázat ami még jobban segítette a megértést (vagy nem, de ez egyéntől függ...)

Éppen ettől izgalmasak nekem a táborok. Kizökken az ember a komfortzónájából, a megszokott rutinból és találkozik valami újjal amit értelmeznie, mérlegelnie kell és esetleg be kell illesztenie az általa megtanultak közé/mellé. Nyitottan kell hozzáállni a dolgokhoz, különben esetleg lemarad valami nagyon fontosról. Akkor is ha elsőre semmi értelme és fölösleges energiapazarlásnak tűnik. Talán leesik másodjára. Vagy harmadjára. Vagy majd otthon a kádban ülve.

Szerintem megérte elmenni ezekre az edzésekre. Lehet Jörgöt szeretni és nem szeretni, rajongani érte és nem foglalkozni vele de ettől még kétségtelen tény:  aikidozik és ezt a maga sajátos stílusában csinálja. Egész más szemszögből közelít meg mindent, mint amit általában megszoktunk - köszönhető ez a teljesen más hátterérnek. Hajlékony, magas, laza de van benne fizikai erő is. Tanulni lehet tőle? Igen. Vitatakozni lehet vele? Igen.

Tanulni mindenkitől lehet. Szerintem.

 

ATIKOHÁJ képe

na

most itt nincs tényleg nincs frissebb bejegyzés,vagy a teknika gyorsult le engem,vagy már csak a fészbuk a fasza?

bone_y képe

Új pólóminták

Bővült a pólóminta választék. (póló és mintaszín választható)aikido pólókTovábbi minák >>

bone_y képe

Aikido-s póló

Az elmúlt időben mindíg problémát jelentett a dojo póló. A tavaji kezdeményezések elég hamar abbamaradtak, mivel senki sem válalja el szívesen az ezzel járó feladatokat. No meg persze a szín és fazon is "vita" tárgyát képezték. Most az alábbi alternatívát ajánlanám:

Itt lehetőség van mindenki számára kiválasztani a neki tetsző színt, méretet, fazont. Pólón kívül pedig hosszúujjú póló, pulóver, ujjatlan póló és még tanga is választható...

A valasztható minták szép lassan bővülnek és várom a további  ötleteket is.

Egy-két minta:

Mariann képe

Eső

"Az embernek ismernie kell a "zápor tanítását". Akit útközben egy váratlan zápor elkap, elkezd rohanni, hogy ne ázzon el. Ha viszont természetesnek vesszük, hogy esőben vizesek leszünk, akkor kedélyünk megnyugszik, még akkor is, ha bőrig ázunk.

Mariann képe

Avagy ahány ház annyi zagi ryote dori kokyuho.

Sokat gondolkoztam rajta, hogy mit írjak az Ökumenikus edzőtáborról. Lehetne körbedicsérni mindekit és ájuldozni, hogy ezdemilyenjóvolt, de az nem az én stílusom. (Zsolti halántéka most kezdett el gyöngyözni...)

Mariann képe

Avagy a törpök élete nem csak játék és mese

Ma, kilenc év után végre felvettem a hakamát és a fekete övet. Csók

Ez így persze nagyon királyul hangzik, de az igazság az, hogy az öv egy mosás után is még mindig kemény mint állat, megcsomózni lehetetlen, a szoknya meg külön műsor. Eleinte úgy állt rajtam mint tehénen a gatya. Később is.

Mariann képe

Az igazi stressz

"-na, mindjárt itt vizsga, izgulsz már?

-nem B+, a vizsga miatt nem izgulok, de az az idegeimre megy hogy minden második embert ezt kérdezi..."

Üvöltés

Mariann képe

Danok

Mindenki másért csinálja.

- Van akinek kicsi a lőcse és a plusz egy fokozattól a tekintélye és a vonzereje megnövekedését várja.

- Van akinek egy kupac sz*r az élete és ebben próbál meg kiteljesedni és sikerekes lenni.

- Van akinek ez a kenyérkeresete és az újabb fokozattal több tanítványt és ezzel pénzt akar bevonzani. (számomra ők a legrosszabbak)

- És van akinek egyszerűen csak eljön az ideje és elmegy levizsgázni.

 

Mariann képe

Macik

Az ember baromi hamar megtanulja, hogy ne hemperegjen öszevissza a tatamin, ha százkilós medvék potyognak körülötte.

Tartalom átvétel