Kati Dániel, 3. dan

2002-ben kezdtem el aikidózni, jelenleg 3. danos vagyok. Az első harcművészet, amit a gyakorolni kezdtem, a kyokushin karate volt. Eleinte nagyon tetszett, azonban egy fél év után abbahagytam a gyakorlást, elsősorban amiatt, mert arra jutottam, hogy nagyobb, erősebb ember ellen semmi esélyem nem lenne abban a rendszerben. Életem első aikidóbemutatója után az járt a fejemben, hogy milyen érdekes, mégis milyen nevetségesnek tűnő harcművészet ez az aikido. Az egész olyan megrendezettnek tűnt, mégsem tudtam kiverni a fejemből. Hosszas keresgélés után akadtam rá Zsolt dojójára, megnéztem egy edzést, és másnap már el is kezdtem a gyakorlást.
Az évek során számos mestertől volt szerencsém tanulni, a jelenlegi aikidófelfogásomra Zsolt után Maekawa Nobuo és Matti Joensuu senseiek voltak a legnagyobb hatással. Nagy szerencsémnek tartom, hogy ők minden évben ellátogatnak Magyarországra.
Jelenleg a Tüzér utcai dojóban tartok edzést Kiss Szabó Zsolttal közösen, ahol kedden és péntek reggel találkozhattok velem.