Szeltner Zsolt 6.dan
Dojóvezető/Dojocho

1990-ben kezdtem aikidózni Horváth József, majd később Szabó Balázs égisze alatt.
Aikidómat a Japán Kobayashi Dojo hazánkba látogató oktatói alapozták meg, mellettük nagy hatással van aikidószemléletemre Matti Joensuu sensei.

Sass Pál 5.dan

1991-ben kezdtem aikidózni Makó Ferenc dojójában a BME-n. Azóta rendszeresen, kihagyás nélkül gyakorlom az aikidót.1997-ben az egyetem elvégzése után hazaköltöztem Egerbe, ekkor csatlakoztam Zsolt egri dojójához, illetve a MKDE-hez.2000-ben 1., 2002-ben 2., 2006-ban 3., 2010-ben 4. danra tettem sikeres vizsgát. 2018 januárjában 5. dan fokozatot kaptam. 2004-től technikai vezetője vagyok a viszneki Fecskefészek dojónak. 2012-től az egri dojo szerdai edzéseit én vezetem.

Kati Dániel 4.dan

2002-ben kezdtem el aikidózni. Az első harcművészet, amit a gyakorolni kezdtem, a kyokushin karate volt. Eleinte nagyon tetszett, azonban egy fél év után abbahagytam a gyakorlást, elsősorban amiatt, mert arra jutottam, hogy nagyobb, erősebb ember ellen semmi esélyem nem lenne abban a rendszerben. Életem első aikidóbemutatója után az járt a fejemben, hogy milyen érdekes, mégis milyen nevetségesnek tűnő harcművészet ez az aikido. Az egész olyan megrendezettnek tűnt, mégsem tudtam kiverni a fejemből. Hosszas keresgélés után akadtam rá Zsolt dojójára, megnéztem egy edzést, és másnap már el is kezdtem a gyakorlást. Az évek során számos mestertől volt szerencsém tanulni, a jelenlegi aikidófelfogásomra Zsolt után Maekawa Nobuo és Matti Joensuu senseiek voltak a legnagyobb hatással. Nagy szerencsémnek tartom, hogy ők minden évben ellátogatnak Magyarországra.

Jelenleg a Tüzér utcai dojóban tartok edzést Kiss Szabó Zsolttal közösen, ahol kedden és péntek reggel találkozhattok velem.

Ivády Zsolt 4.dan

2007 szeptemberében keztem el aikidózni Egerben Szeltner Zsoltnál, ahol azóta is gyakorlok és vezetem a szerdai edzéseket. Emellet a többi edzésnap is segítek a felnőtt és gyerekedzések megtartásában is.
1. danra 2014 nyarán Pécsett vizsgáztam Masuda Manabu sensei előtt, még a Kobayashi dojo-k szervezetében.
2. danra 2016 tavaszán, már az Aikikai Hungary szervezetében, 3. danra pedig 2018 tavaszán vizsgáztam.
A Shobukan dojo tagjai vannak rám a legnagyobb hatással, Szeltner Zsolttól, a haladóktól és kezdőktől is nagyon sokat tanultam és még remélem tanulhatok a továbbiakban.

Kiss Szabó Zsolt 3.dan

1995-ben kezdtem el aikidozni Egerben főiskolásként Szeltner Zsoltnál, aki azóta is edzőm és jó barátom. Amikor először mentem el megnézni egy aikidóedzést, nagyon megtetszett az egyszerűsége, hatékonysága és szépsége. Ehhez csak extraként járult a családias, baráti hangulat, ami a mai napig is egyik különleges ismertetőjele a Kobayashi dojóknak. Élethelyzetem azóta sokban megváltozott: Budapestre költöztem, itt is dolgozok, közben megnősültem, kétgyermekes családapa lettem, és sok más is történt – egy dolog azonban nem változott meg: az aikido szeretete. Jelenleg 3. danos vagyok, edzek és oktatok is egyben. Ajánlom mindenkinek, aki tartalmas, kielégítő sportot keres és jó baráti légkörre vágyik.

Kalcsó Gyula 4.dan

2003 júniusában kezdtem aikidózni, elsősorban a harcműveszetek iránti általános érdeklődés, valamint az aikidóra sajátosan jellemző eszmei háttér, gondolkodásmód vonzott az első edzésre. Szerencsére még többet találtam, mint amire számítottam: barátokat, szélesebb látókört, nem utolsósorban kellemes közös mulatságokat, és még sorolhatnám. Ugyanakkor az életem egy olyan mederbe terelődött az aikido által, amely – azt hiszem – jobb irányba tart, mint korábban.

2010-ben vizsgáztam le 1. danra, 2013-ban 2. danra, 2016-ban 3. danra. 2013 januárjától 2016 júniusági tartottam edzéseket Mezőkövesden.

Az aikidóról való gondolkodásomat elsősorban Szeltner Zsolt, Matti Joensuu és Kobayashi Yasuo senseiek befolyásolják közvetlenül (valamint itt említhetők meg az egri dojo tanítványai, közülük is elsősorban a magasabb fokozatúak, akiktől természetesen nap mint nap sokat tanulok). A videófelvételeken látott mesterek közül pedig nagyon tetszik Saito Morihiro, Endo Seishiro, Saotome Mitsugi (és még sok más) sensei aikidója. Korábban a Kobayashi dojo instruktorai közül Kobayashi Yasuo, Kobayashi Hiroaki, Koyanagi Sunichiro, Masuda Manabu senseiek edzőtáboraiban vettem részt rendszeresen, újabban elsősorban Matti Joensuu sensei szemináriumait látogatom, és reménykedem benne, hogy minél több mester tanítását megismerhetem még a jövőben

Markos Tamás 2.dan

Miskolcon kezdtem Aikidozni 1997 Novemberében, Csáki Istvánnál. Első kyu fokozatig a Miskolci Shohei dojoban gyakoroltam.
Első kyura 2005-ben vizsgáztam Budapesten. Utána Budapesten egy rövid ideig Gollob Szabolcsnál Aikidoztam, majd Szeltner Zsoltnál folytattam a gyakorlást mind a mai napig.
2013-ban szereztem meg az első Dan fokozatomat Masuda Manbu mester előtt, és 2015-ben sikeresen vizsgáztam 2.Dan fokozatra Takanori Kurybayasi Sensei előtt, Budapesten.

Tamás Krisztina 2.dan

1994. októberében kezdtem az aikidot Egerben. Jelenleg 2. danos vagyok, a 2. dan fokozatot 2005. nyarán a Zánkai edzőtáborban szereztem meg, ami egy igen emlékezetes edzőtábor és vizsga volt sokunk számára.
2006-tól Egerben és Pesten is jártam edzésekre.
Kisfiam születése óta már egyre ritkábban veszek részt az edzéseken, de gyerekedzésen annál többet, mivel Botond fiam 2017-től oszlopos tagja a gyerekedzéseknek! 🙂