Azt gondolod, hogy túl idős vagy az Aikidohoz 40 év felett?
Gondold át újra…
Íme, az öt legfontosabb ok az Aikido elkezdésére, még akkor is, ha 40 éves vagy!

1. Élvezetes az edzés és az egészségmegőrzésben is fontos szerepe van

Az Aikido nem csak a testmozgás nagyszerű formája, hanem szórakoztató is. Azáltal, hogy élvezetesen edzel, motiválod magad a testmozgás folytatására. Egészségesebb lesz a test és pozitívabb az elme az aikido révén. Kíméli az ízületeket és a gerincet , sőt a gurulás kifejezetten hasznos a gerincnek.

2. Megtanulod megvédeni magad és szeretteid

Az önvédelem az aikido egyik fontos része, ezért hozták létre ezt a harcművészetet. Jó lenne, ha mindenki megtanulná megvédeni magát. Ha 40 évesnél idősebb vagy valószínűleg van egy családod is, akikre e tekintetben is gondolnod kell.

3. Hely / idő önmagadnak

Az Aikido biztosítja a nagyon szükséges „én időt” azzal, hogy hetente néhány órát ütemez be egy olyan tevékenységbe, amely a te számodra előnyös, és az annyira szükséges „helyet” is biztosít neked távol a világ minden gondjától. Ha hetente néhány órát rászánsz egy-két edzésre, akkor a megadott időt csak magadnak adod. Legyen szó egy esti óráról, vagy délutánokról amíg a gyerekeid angol tanfolyamon vannak, az Aikido gyakorlása lehetővé teszi, hogy olyan időt találj amelyet kizárólag saját a célra használsz.

4. Társadalmi kör és új barátságok

Mint azt sok 40 évesnél idősebb ember tudja, gyakran nehéz lehet új barátságokat kiépíteni olyan intézmények nélkül, mint iskola vagy új munkahelyek, amelyek fiatalabb korunkban megvoltak. Az életünk elején állandóan bemutattak minket az új embereknek, mint pl. az osztálytársaink és munkatársaink, amikor egyik munkahelyről a másikra váltottunk. Az öregedéssel szakmai helyzetünk stabilizálódik és kevésbé valószínű, hogy sokféle emberrel találkozunk, akikkel barátok lehetünk. Az aikido tökéletes ennek kompenzálására. Nemcsak az első napod során kerülsz bemutatásra az új tréningpartnerek széles körének, hanem folyamatosan új emberekkel találkozol gyakorlóként a dojo-n keresztül, és különféle szemináriumokon. Mivel megismerheted őket edzés során, első kézből meg fogod tapasztalni, hogy szorgalmas, jó emberek, akik nagyszerű barátok, vagy akár potenciális üzleti partnerek is lehetnek idővel.

5. Megszakítja az unalmat, a monotonitást

Építs új életet! Noha a modern felnőtt élet sokszor magas életszínvonalat kínál a legtöbbünk számára, ez nagyon monoton lehet. A munka, a gyereknevelés és a mindennapi élet egyéb rutinjai, mind-mind szürkévé tehetik a mindennapokat. Az aikido megtöri ezt a gondolkodásmódot, és lehetővé teszi számunkra, hogy megismerjük az élet olyan izgalmas részeit, amelyek nem szerepelnek a tipikus napi tevékenységeinkben. Izgalmat, célokat és élvezeteket nyújt egyben.

Talán ijesztőnek tűnik, ha az Aikido edzést 40 éves korod után tervezed elkezdeni, de óriási hiba lenne azt hinni, hogy ez nem lehetséges csak mert tévesen úgy gondolod, hogy túl öreg vagy. Az Aikido nemcsak nagyszerű tevékenység minden életkorú gyakorló számára, de az idősebb aikidosok gyakran képesek látni a további előnyöket is:
Célt, szórakozást és testmozgás örömét, olyan környezetben, ahol könnyű megszabadulni a napi rutinból.
Ha 40 évesnél idősebb vagy és olyan tevékenységet keresel, amelyben részt vehetsz, akkor nem hibázhatsz az Aikidoval!
Tehát ne habozz tovább, csatlakozz bármelyik edzőcsapatunkhoz hogy többet megtudj minderről!

Forrás: Shinju-Kai Aikido

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük