Matti Joensuu sensei köszöntője a 25. Dojo évfordulóra: 


„Szívből gratulálok a Szeltner Aikido 25 éves évfrodulójához!
Hihetetlen mértékű napi munka létrehozni egy dojót, reklámozni, tanítványokat szerezni, tanítani, edzőtermet, tatamit szerezni és takarítani. Szervezeti ügyeket kell intézni, vizsgáztatni és papírmunkát végezni, ami nem könnyű, különösen egy fiatal hivatásos oktató számára.
Büszke vagyok arra, amit elértél. Sok bátorság és megfelelő adottság szükséges ahhoz, hogy valaki az aikidót válassza hivatásának – vállalni kell az egészséggel és a jövedelemmel kapcsolatos kockázatokat.Nagyon elégedett vagyok a tanítványaiddal, és azzal a szellemiséggel amit együtt létrehoztatok, és ami a Szeltner Dojót sikeressé teszik. Nincs olyan sok dojo ahol az emberek hisznek abban, hogy a lágyság és a kedvesség jelentik az aikido esszenciáját.
Hálával tekintek vissza a 2005-ös évre, amikor először találkoztunk, és a folyamatos meghívásokra Egerbe és Budapestre. Örülök, hogy Zsoltot személyes barátomnak tekinthetem. Örömmel töltenek el a személyes történetek, és a zene amelyet megosztunk egymással.
Jó egészséget és jó aikido gyakorlást kívánok.
Villach, Austria, 2018.11.14.Matti Joensuu”


„Heartfelt congratulations to Szeltner Aikido for your 25 year celebration!

It takes unbelievable amount of daily work to make a dojo, to advertise, to get students, to teach, to organise training places, tatamis, cleaning. There are organisational issues, gradings and paperwork which especially for a young professional teacher are not easy.

I am very proud of your achievement. It needs a lot of courage and capability to choose aikido as a profession – there are always risks to health or income.
I’m very pleased of your students, and the spirit you all have created to make Szeltner Dojo successful. There are not so many dojos where people believe that softness and kindness are the essence of aikido.

With thankfulness I look back to year 2005 when we met the first time, and also to your ongoing invitations to teach in Eger and in Budapest. It is also so good to have Zsolt as
a personal friend, and to be able to share music and personal stories.

I wish you all health and good aikido practises.

Villach, Austria, 14.11.2018″

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük